Turska policija upala u studentski kampus u Istanbulu i razbila prosvjed

Turska policija je u veče, 1. veljače, upala u južni kampus Sveučilišta Bogazici (Bosphorus) u Istanbulu, gdje su studenti prosvjedovali protiv imenovanja profesora Meliha Bulua novim rektorom te institucije. Bulu je na dužnosti potvrđen 2. siječnja dekretom predsjednika zemlje i vladajuće Stranke pravde i razvoja (AKP) Recepa Tayyipa Erdogana, izvješćuje u utorak, 2. veljače turska novinska agencija Bianet.

U ponedjeljak su se studenti okupili ispred sveučilišnog južnog kampusa na prosvjed. Policija je izdala priopćenje iza 21:00 sati po lokalnom vremenu, podsjećajući prosvjednike kako je u Istanbulu na snazi ​​policijski sat zbog širenja zaraze koronavirusom Covid-19. Također je naglašeno kako je prosvjedna akcija ispred sveučilišne uprave nezakonita i da se moraju razići i vratiti svojim domovima.

U izjavi ureda istanbulskog guvernera  priopćeno je kako je tijekom jučerašnjih prosvjeda privedeno ukupno 159 ljudi i da su „osumnjičenici” odvedeni u policijske postaje po nalogu Glavnog tužiteljstva u Istanbulu.

 

 

Komentari

komentar
You may also like