Turska prekida uvoz elektroničkih proizvoda iz SAD-a

Turska objavljuje bojkot uvoza američkih elektroničkih proizvoda kao odgovor na američke sankcije, izjavio je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, u svom govoru u Ankari.

Erdogan, koji je izjavio kako se na Tursku „vrši ekonomski napad“, izjavio je slijedeće: „Ranije su se slične stvari odvijale puno tiše, a sada oni na nas idu otvoreno. Mi možemo zauzeti dvije stvari: ekonomsku i političku poziciju. S ekonomske pozicije mi usvajamo mjere, naše Ministarstvo financija i državna riznica rade dan i noć. Osim toga, mi objavljujemo bojkot elektroničke robe iz SAD-a. Oni imaju iPhone, ali, s druge strane, postoji Samsung.“

Također je kazao kako će Turska u većoj mjeri koristiti i domaću telefonsku marku Venüs Vestel. Turska je država, kazao je dalje Erdogan, sposobna sama proizvoditi sve što je potrebno.

„Umjesto da se nešto naručuje u inozemstvu za novce, mi ćemo raditi još bolje, i sami njima nuditi (svoje proizvode). Naš je narod za to sposoban. Kada smo mi Ameriku molili bespilotne letjelice, što su oni odgovorili? ­­– „Kongres ne dozvoljava“. Ne bi bilo sreće, da nesreća nije pomogla. Sada ih mi proizvodimo sami, problema nema. I proizvodimo toliko koliko nam treba“, kazao je turski predsjednik Erdogan.

 Komentari

komentar

0 komentara

loading...

You may also like