Turska spriječila kurdsku „zavjeru“ protiv tursko-ruske vojne suradnje u Siriji

Turska je izvijestila o prekidu “zavjere” kurdskih militanata čiji je cilj “ometanje” interakcije između turske i ruske vojske na sjeveru Sirije, objavila je sinoć tamošnja agencija Anadolu, izvijestivši kako je turska vojska neutralizirala pokušaje koje je planirala “teroristička organizacija” YPG ( “Postrojbe narodne samoobrane” sirijskih Kurda, koje službena Ankara smatra terorističkim, op. GN.) usmjerene na „narušavanje koordinacije između Turske i Rusije na sjeveru Sirije“.

Turska vojska, navodi se dalje, izvela je operaciju tijekom koje je ubijeno 5 članova YPG dok su “pokušavali prodrijeti u sirijske regije u kojima se nalazila turska vojska”.

Također se navodi da su prošlog četvrtka jedinice YPG-a minobacačima napale turske snage na području naselja Tel Tamr (krajnja sirijska sjeveroistočna regija Hasakah uz granicu s Turskom i Irakom). Napad je izveden s područja koje je ruska vojska prethodno koristila kao vojnu bazu kada je počela koordinacija njezinih zajedničkih operacija s turskom vojskom.

 

 

Komentari

komentar





You may also like