Turska tvrtka zatvorila isporuku električne energije Libanonu

Turski Karpowership, danas je isključio isporuku električne energije prema Libanon, piše AA. Karpowership je sa svoje dvije “plutajuće elektrane” usidrene u Beirutu generirao energije za čak četvrtinu libanonskih električnih potreba.

“Zadnjih 18 mjeseci bili smo vrlo fleksibilni s libanonskom vladom, kontinuirano isporučujući bez da su nam plaćali ili da je uopće biti plana plaćanja. Sve zbog toga jer ova država prolazi kroz teška vremena. Ipak, niti jedna tvrtka ne može poslovati na taj način.”- rekao je predstavnik tvrtke.

Neimenovani izvor je za AlJazeeru dao ponešto drugačije obrazloženje prekida isporuke. Naime, početkom mjeseca je libanonski tužitelj prijetio tužbom turskoj tvrtki, nakon što je libanonski TV kanal al-Jadeed napravio reportažu o korupciji prilikom ugovaranja posla. Iz turske tvrtke odbacuju optužbe.

Čevrtina električne energije manje jest velik gubitak za Libanon koji već ionako ima velikih problema s električnom opskrbom. Čak i prije ove odluke, Libanon je imalo problema s generiranjem, transportom i isporukom električne energije. Mnoga naselja su periodično završavala “u mraku”, nekad i danima, dok je puno kućanstava ovisilo o svojim generatorima.

Komentari

komentar





You may also like