Turska vojska dobiva novi vlastiti raketni sustav

Turska vojna industrija proteklih se godina ubrzano razvija i sve brže i više ovladava suvremenim tehnologijama u proizvodnji novih oružja za potrebe turske vojske ali i za izvoz. Upravo on proteklih godina jača i pozicionira tu zemlju u sve respektabilniju izvoznicu naoružanja ne samo u zemlje svog šireg okružja. Jedan od najboljih potvrda toga je i sve uspješniji izvozni plasman turske suvremene bespilotne letjelice (drona) Bayraktar TB nakon demonstracije njegove učinkovitosti u stvarnim borbenim uvjetima na libijskom terenu i u borbama u Nagorno Karabahu prošle godine.

Da turska vojna industrija ide dalje svjedoči i slijedeća vijest:

Turska je uspješno testirala novi vlastiti raketni sustav višestrukog lansiranja (MLRS), koji je spreman za uporabu u oružanim snagama zemlje, objavio je Ismail Demir, direktor Uprave za obrambenu industriju (SSB) Turske (info. Hürriyet Daily News, 13. svibnja).

Udarni, 107 mm sustav razvile su vodeća turska raketna kompanija Roketsan i domaća obrambena tvrtka MKEK. Temelji se na višenamjenskom oklopnom vozilu Vuran, koje proizvodi turska tvrtka BMC Otomotiv.

 “Naša obrambena industrija objedinjuje svoje mogućnosti i nudi rješenja za tursku vojsku na terenu”, Izjavio je Demir, kazavši kako je MLRS sposoban lansirati 12 projektila u jednoj salvi.

 





Komentari

komentar

You may also like