Turske sigurnosne službe imaju spisak novih ciljeva „IS“ – jedan od njih i Antalija

Borci terorističke organizacije „Islamska država“ planiraju veliki broj terorističkih napada u Turskoj, između ostalog i korištenjem bombaša-samoubojica u popularnim noćnim klubovima „turističkog raja“ Antalije, u koje zalaze brojni inozemni turisti. O tome svjedoče dokumenti pronađeni u domu organizatora napada u Ankari 2015. godine, izvjestila je turska novina Cumhuriyet.

Turske sigurnosne službe dokumente su skinule s računala organizatora niza terorističkih napada (poput onog u Ankari) Yunusa Durmaza – borca „Islamske države“. Durmaz je izvršio samoubojstvo aktiviranjem eksploziva u vrijeme provođenja policijske akcije u svibnju ove godine. Na spisku ciljeva te organizacije nalazio se i objekt u Gaziantepu, na jugo-zapadu zemlje, u kojem je u subotu izvršen teroristički napad na goste kurdske svadbene svečanosti.

Kao prvotni ciljevi terorista navode se alavitska sela na jugo-istoku Turske i obali Sredozemnog mora, skupovi ljevičarskih stranaka i prokurdske Stranke narodnih demokracija, navodi se u turskoj novini. Zanimljivo je kako se pod udarom „IS“ nalazi i nevladina organizacija Rotary International.

Također, mete napada su i popularni noćni klub u Antaliji koji može ugostiti najmanje tisuću osoba. Borci su planirali najprije neutralizirati zaštitare, a zatim izvršiti napad samoubojicama u prostorijama kluba. Novina izvješćuje kako je u svrhu napada u Turskoj obučeno najmanje 150 osoba.

Komentari

komentar0 komentara

loading...

You may also like