Turski ministar obrane: Haftar je ratni zločinac i lupež, neće imati kamo pobjeći ako nas napadne

Nakon što je general Khalifa Haftar kazao da neće biti mira u Libiji dok “turske čizme skrnave naše tlo” te je poručio Ankari da povuče svoje snage iz Libije ili će ih on otjerati, turski je ministar obrane Hulusi Akar zaprijetio Haftaru.

“Taj ratni zločinac i lupež Haftar te njegovi podržavatelji trebali bi znati da će u slučaju napada na tursku vojsku, snage ubojice Haftara biti smatrane legitimnim metama svugdje”, poručio je Akar u nedjelju, prilikom inspekcije turskih postrojbi u Tripoliju, prenosi Reuters.

Haftar kontrolira istok Libije sa sjedištem u Bengaziju te ga podržavaju Rusija, Egipat i Francuska, dok je Turska glavni pomagač međunarodno priznate Vlade nacionalnog jedinstva u Tripoliju.

“Trebali bi si ovo utuviti u glavu. Ako učine nešto poput toga neće imati kamo pobjeći”, poručio je Akar.

“Svatko bi trebao pridonijeti postizanju političkog rješenja ovdje. Svaki drugi potez je pogrešan”, dodao je.

Haftar je ovoga tjedna u govoru za Dan neovisnosti Libije poručio da “neće biti sigurnosti ni mira sve dok čizme turske vojske skrnave naše čisto tlo. Nosit ćemo oružje kako bismo vlastitim rukama i svojom slobodnom voljom postigli mir”.





“Kolonizacijski neprijatelj ima izbor: ostavite nas na miru ili ćete biti otjerani silom”, poručio je Turskoj general Haftar.

Slučajnost? Turski ministar obrane stigao iznenada u Libiju, uskoro dolazi i egipatska delegacija





Komentari

komentar

You may also like