Turski navijači skandirali Putinovo ime na utakmici njihovog kluba s Dinamom iz Kijeva. Reagirali političari

Grupa turskih nogometnih navijača skandirala je ime Vladimira Putina tijekom utakmice između istanbulskog kluba Fenerbahçe i kijevskog Dinama u srijedu navečer, što je navelo ukrajinske dužnosnike na reakciju, piše medij POLITICO.

Navijači Fenerbahçea uzvikivali su ime ruskog predsjednika nakon što je kijevski Dinamo postigao pogodak tijekom kvalifikacijske utakmice za Ligu prvaka. Dinamo je na kraju pobijedio tursku ekipu 2 prema 1 i izborio plasman u treće pretkolo najvećeg europskog klupskog natjecanja.

“Vrlo je tužno čuti riječi potpore navijača Fenerbahcea u korist ruskog ubojice i agresora koji je bombardirao našu zemlju”, izjavio je ukrajinski veleposlanik u Turskoj Vasyl Bodnar, komentirajući navedeni događaj.

“Nisam očekivao ovakve povike. Šteta”, kazao je i trener Dinama Mircea Lucescu turskim medijima nakon utakmice.

“Ukrajina je srušila Vladimira Putina na turskom terenu s rezultatom 2 prema 1… Preporučujemo turskim navijačima da ostanu na strani pobjednika”, izjavio je glasnogovornik ukrajinskog ministarstva vanjskih poslova Oleg Nikolenko, objavio je POLITICO.

Dodali bismo, malo utješno, s obzirom kako i turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, nakon dugo vremena, uskoro opet putuje u Soči, na sastanak s ruskim kolegom Putinom. I to nedugo, nakon što se s njim sastao u Teheranu na summitu na vrhu između Irana, Turske i Rusije koji je izazvao negativne reakcije na Zapadu, poglavito u kontekstu činjenice da je Turska članica NATO saveza. Saveza, koji, blago rečeno, ima vrlo komplicirane odnose s Rusijom, a „ruže ne cvjetaju“ ni u onima s Iranom.





Kao podsjetnik: vođe triju zemalja su na završnoj fotografiji nakon summita u Teheranu spojili svoje ruke i dignuli ih u vis – vjerojatno – mnogima u inat.

Komentari

komentar





You may also like