" /> Tursko MVP: američki potezi svjedoče o „gubitku objektivnosti“ | Geopolitika News

Tursko MVP: američki potezi svjedoče o „gubitku objektivnosti“

Tursko Ministarstvo vanjskih poslova je u utorak, 19.prosinca, izdalo priopćenje, u kojem izražava žaljenje zbog američke blokade rezolucije o Jeruzalemu  u Vijeću sigurnosti UN-a, javlja Reuters.

SAD je ostao izoliran nakon odluke predsjednika Donalda Trumpa o priznanju Jeruzalema izraelskim glavnim gradom i nakon ulaganja veta na prijedlog rezolucije o potpori sadašnjeg statusa toga grada. Tursko MVP također navodi kako američki potez iznova svjedoči o „gubitku objektivnosti“.

Naime, Sjedinjene Države jedina su zemlja članica Vijeća sigurnosti, koja se sinoć zauzela protiv navedene rezolucije, koja u sebi, između ostalog, iskazuje „duboko žaljenje zbog nedavne odluke, koja se odnosi na status Jeruzalema“. Za usvajanje rezolucije glasovalo je 14 članica VS.

U prijedlogu rezolucije naglašeno je, kako „bilo koje odluke, mjere i potezi, koji mijenjaju ili pretpostavljaju promjenu karaktera, statusa i demografskog stanja Jeruzalema, nemaju pravnu snagu, nedjelotvorne su i moraju biti ukinute“. U tekstu se također od država traži „ne priznavanje nikakvih aktivnosti ili mjera“ koje su protivne rezolucijama VS i poziva ih se na „suzdržavanje od otvaranja diplomatskih misija u Jeruzalemu“.

Komentari

komentar

0 komentara

loading...

You may also like