Tvrtka Kalašnjikov pregovara o zajedničkoj proizvodnji oružja s nizom južnoameričkih država

Tvrtka Kalašnjikov pregovara o zajedničkoj proizvodnji malog oružja s nizom južnoameričkih tvrtki, doznaje TASS.

Tijekom međunarodne izložbe oružja SITDEF 2021. u Peruu dogovarali su se pregovori s nizom tvrtki o mogućnosti organiziranja zajedničke proizvodnje, ali čvrsti dogovori još nisu postignuti, kažu iz grupacije Kalašnjikov. Prema službi za medije iz te tvrtke, Brazil se doživljava kao najizglednija proizvodna lokacija. “Grupacija Kalašnjikov spremna je razmotriti uspostavljanje proizvodnje po licenci u južnoameričkim zemljama, na primjer u Brazilu”, navode iz tvrtke. Osim toga, najavili su skorašnje otvaranje tvornice jurišnih pušaka AK-103 u Venezueli.

Međunarodni sajam obrambene tehnologije SITDEF 2021. trajat će do 31. listopada u prostorijama stožera peruanske vojske u Limi. Obrambena izložba održava se svake dvije godine od 2007. Ruska državna tvrtka za vojnu opremu Rosoboronexport stalni je sudionik obrambenog sajma SITDEF.

Koncern Kalašnjikov dizajnira i proizvodi široku paletu civilnog i vojnog oružja uključujući jurišne puške, snajperske puške, mitraljeze, lovačke puške, sačmarice, navođene topničke projektile, bespilotna vozila i vojne robote. Tvrtka proizvodi oko 95% svog malokalibarskog oružja u Rusiji i opskrbljuje više od 27 zemalja svijeta. Od 2017. godine 51% dionica koncerna pripada državnom Rostecu, dok 49% tvrtke pripada privatnim investitorima. Tvrtka Kalašnjikov je proizvela 1947. prvu inačicu AK-47, a riječ je o najpopularnijoj i najčešće korištenoj pušci na svijetu.

Komentari

komentar
You may also like