Tvrtke u Češkoj će popravljati oštećene ukrajinske tenkove

Češke vojne tvrtke popravljat će ukrajinske tenkove i druga oklopna vozila koja su oštećena u borbama ili im je potrebno servisiranje nakon dugotrajnog skladištenja, priopćilo je danas češko ministarstvo obrane, prenosi Reuters.

Češka je među najaktivnijim zemljama u potpori ukrajinskoj vojsci donacijama te prodajom oružja i streljiva. Pomoć je do sada uključivala pošiljke tenkova iz sovjetskog doba, višecijevne raketne bacače, haubice, borbena vozila i protuzračno oružje.

“Mali kvarovi i štete bit će popravljene vlastitim naporima ukrajinske vojske i ukrajinske obrambene industrije”, priopćilo je česko ministarstvo. “Češka pomoć će iskoristiti kapacitete čeških tvrtki obrambene industrije za opsežnije radove, uključujući remont i obnovu vozila koja su dugo izvan upotrebe.”

Prvi ugovor uključivat će popravke neutvrđenog broja tenkova T-64 iz sovjetske ere, navodi se. Rečeno je da će tenkovi T-64 biti popravljeni u privatnoj tvrtki za trgovinu i proizvodnju oružja Czechoslovak Group, koja je ujedno jedan od izvora opreme koja se već slala u Ukrajinu. Popravci će se obaviti u pogonima čeških tvrtki u Češkoj i Slovačkoj, priopćilo je ministarstvo.

Komentari

komentar





You may also like