Twitter blokirao račun ruske delegacije na pregovorima u Beču

Twitter je blokirao službeni račun ruske delegacije na bečkim pregovorima o sigurnosti i kontroli naoružanja, izjavio je šef te delegacije, ruski diplomat Konstantin Gavrilov (info: RIA).

Kao razlog naveo je „alternativni stav Rusije u procjeni trenutačnog političkog stanja u Europi, izražen na OESS-ovom seminaru o vojnim doktrinama. Postupak Twittera nazvao je „javnom cenzurom“.

Zbog sve češćih pokušaja cenzure na društvenim mrežama, ruski senatori pripremaju sustav novčanih kazni za internetske divove zbog nezakonitih ograničenja korisničkih aktivnosti, navodi RIA.

Podsjećamo: video hosting You Tube prije nekoliko dana uklonio je i video stalne misije Ruske Federacije pri OESS-u o prosvjedima u regiji koju ta organizacija predstavlja, o čemu je 11. veljače izvijestio ruski stalni veleposlanik u OESS-u Alexandar Lukašević (info: RIA) .

Izjavio je kako je o problemu cenzure na Internetu već bilo riječi u Stalnom vijeću OESS-a, ali da su se američke društvene mreže pretvarale da ih se taj problem ne tiče i nastavile su “čišćenje”.

Lukašević je naveo primjer You Tube-ovog uklanjanja dokumentarnog filma Mikea Lindella “Apsolutni dokaz” o prijevari na američkim predsjedničkim izborima i sumnjama u legitimitet njihovih rezultata, kao i film ruske delegacije o prosvjedima u regiji, prikazan na Stalnom vijeću OESS-a.





Prethodno je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, tijekom razgovora sa švedskom kolegicom Ann Linde, njoj predao video snimku koja prikazuje “kako se na Zapadu provode i suzbijaju nezakoniti prosvjedi i kako naša (ruska) policija reagira na nezakonje demonstranata tijekom nedavnih prosvjeda (u Rusiji)”. Isti video materijali poslani su u Bruxelles uoči posjeta Moskvi šefa europske diplomacije Josepa Borrella.

S tim u svezi glasnogovornica ruskog MVP Maria Zaharova izjavila je kako su zapadni političari šutnjom odgovorili na spomenuti video, jer „nemaju i ne mogu imati nikakve argumente“.

 





Komentari

komentar

You may also like