Twitter blokirao račun ruske delegacije na pregovorima u Beču

Twitter je blokirao službeni račun ruske delegacije na bečkim pregovorima o sigurnosti i kontroli naoružanja, izjavio je šef te delegacije, ruski diplomat Konstantin Gavrilov (info: RIA).

Kao razlog naveo je „alternativni stav Rusije u procjeni trenutačnog političkog stanja u Europi, izražen na OESS-ovom seminaru o vojnim doktrinama. Postupak Twittera nazvao je „javnom cenzurom“.

Zbog sve češćih pokušaja cenzure na društvenim mrežama, ruski senatori pripremaju sustav novčanih kazni za internetske divove zbog nezakonitih ograničenja korisničkih aktivnosti, navodi RIA.

Podsjećamo: video hosting You Tube prije nekoliko dana uklonio je i video stalne misije Ruske Federacije pri OESS-u o prosvjedima u regiji koju ta organizacija predstavlja, o čemu je 11. veljače izvijestio ruski stalni veleposlanik u OESS-u Alexandar Lukašević (info: RIA) .

Izjavio je kako je o problemu cenzure na Internetu već bilo riječi u Stalnom vijeću OESS-a, ali da su se američke društvene mreže pretvarale da ih se taj problem