U Afganistanu talibani ubili najmanje 30 policajaca

Najmanje 30 policajaca poginulo je 16. listopada u jutarnjim satima na sjeveru Afganistana, u regiji Samangan, u borbama s borcima radikalnog talibanskog pokreta, priopćili su afganistanski mediji.

Talibani su napali nadzorne točke, a među ubijenim policajcima je i zamjenik zapovjednika policije pukovnik Hwani Tahiri. Ovaj sukob potvrdio je glasnogovornik policije Monir Rahimi i naveo kako će detalji o njemu biti objavljeni naknadno.

Za sada je poznato kako su talibani osvojili 8 policijskih vozila, dva tenka, oružje i streljivo. Predstavnik talibana Zabihulla Mudžahid potvrdio je ovaj napad i ubojstvo više desetaka policajaca, između njih i zapovjednika.

Podsjećamo: u Afganistanu traju intenzivne borbe između državnih snaga sigurnosti i talibanskih boraca. Talibani su do ne tako davno vladali znatnim dijelom ruralnog teritorija zemlje, a sada vrlo često napadaju i velike gradove. Svi napori SAD-a i afganistanskih vlasti posljednjih mjeseci, usmjereni na to da talibane dovedu za pregovarački stol, inkorporiraju u strukture vlasti i time okončaju višedesetljetni sukob u toj zemlji, nisu dali rezultata. Osim toga, u Afganistanu jača i teroristička organizacija „Islamska država“, koja sve češće izvodi klasične terorističke napade, uključno i u glavnom gradu Kabulu.

 

 
 

Komentari

komentar

0 komentara

You may also like