U Afganistanu ubijena trojica američkih vojnika

Agencija Associated Press priopćila je o pogibiji trojice američkih vojnika, u subotu, 10. lipnja, na istoku Afganistana, u regiji Nangarhar. Napad je izvršio pripadnik službene afganistanske vojske, a odgovornost je preuzeo talibanski pokret.

Ista agencija je izjavila, kako je glasnogovornik Talibana Zabihullah Mujahid kazao, kako je njihov simpatizer ušao u redove afganistanske vojske „isključivo zbog napada na strane vojnike“.

Pentagon je danas potvrdio informaciju o pogibiji trojice svojih vojnika i još jednom ranjenom, navevši, kako se incident još istražuje, a dodatne informacije bit će objavljene „u slučaju nužde“.

Službenik vlade u Kabulu izjavio je kako je vojnik – pripadnik afganistanske vojske – otvorio vatru na američke vojnike, usljed čega su dva vojnika poginula, a još dvojica ranjena. Incident se dogodio u zoni Achin, u regiji Nangarhar, na istoku zemlje. Napadač je odmah potom ubijen u razmjeni vatre.

Teroristički napadi u Afganistanu intenzivirani su proteklih nekoliko mjeseci, kako od strane Talibana tako i od „Islamske države“. Mete napada su podjednako vojnici NATO snaga, kao i vladine organizacije i ustanove. Talibani su u ožujku  započeli i svoju redovitz „proljetnu ofanzivu“, izjavivši, kako će nastaviti borbu dok i posljednji strani vojnik ne napusti njihovu zemlju.

 





 

 

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like