U Ankari, iza zatvorenih vrata, održan sastanak američke i turske delegacije

U utorak, 8. siječnja, u Ankari je, iza zatvorenih vrata predsjedničkog kompleksa održan sastanak turske i američke delegacije, koji je trajao nešto više od dva sata.

Tursku stranu predvodio je glasnogovornik predsjednika Erdogana Ibrahim Kalin, a u njoj su još bili i zamjenik turskog ministra vanjskih poslova Sedat Onal, zamjenik ministra obrane Junus Emre Karaosmanoglu, kao i zamjenik nacionalne obavještajne agencije Džemaletin Čelik.

Američku delegaciju predvodio je savjetnik predsjednika Trumpa za nacionalnu sigurnost John Bolton, a u njezinom su sastavu bili i zapovjednik združenog stožera američke vojske Joseph Dunford, posebni izaslanik State Departmenta za Siriju James Jeffrey i drugi.

Kako je Geopolitika News izvijestila još prije nekoliko dana, američki državni tajnik Mike Pompeo i Trumpov savjetnik John Bolton 8. siječnja, po prvi put nakon Trumpove službene objave o početku povlačenja američkih vojnika iz Sirije,  počinju svoju bliskoistočnu turneju, a fokus njihovih razgovora bit će usmjeren na stanje u Siriji i na Iran.

 

 





Komentari

komentar

0 komentara

You may also like