U Armeniji uhićeni oporbeni političari koji su pozivali na ostavku vlade

U Armeniji je nakon sinoćnjih prosvjeda uhićeno deset oporbenih čelnika zbog „organiziranja i provedbe okupljanja s kršenjem ustavno-pravnog poretka“, priopćeno je na službenoj web stranici tamošnje specijalne istražne službe.

Među uhićenicima su i bivši čelnik Službe za nacionalnu sigurnost Artur Vanecjan, kao i bivši potpredsjednici parlamenta Ara Saakjan i Eduard Šarmazanov.

Podsjećamo: sinoć je oporba organizirala prosvjed ispred zgrada vlade i parlamenta, a također su iznijeli i ultimatum premijeru Nikolu Pašinjanu za podnošenje ostavke zbog potpisivanja trojnog sporazuma s Rusijom i Azerbajdžanom o završetku rata u Nagorno Karabahu. Zatražili su da ostavku podnese do pola noći, a u protivnom će organizatori prosvjeda sami „nastojati riješiti pitanje odlaska Pašinjana“ do noći idućega dana.

Jedan od oporbenih vođa također je izvijestio kako je prikupljen dovoljan broj potpisa za sazivanje izvanredne sjednice parlamenta. Međutim do toga nije došlo zbog ne postojanja kvoruma, jer na zasjedanje nisu došli zastupnici vladajuće stranke „Moj korak“.

 

 





 

 

Komentari

komentar





You may also like