U Bruxellesu prvi forum: „Spajajući Euroaziju: od Atlantika do Tihog oceana“

Danas su objavljene prve ključne teme rasprave koja će se 15. ožujka održati u Bruxellesu, u okviru prvog foruma pod nazivom „Spajajući Euroaziju: od Atlantika do Tihog oceana“. Glavne teme su: „Mnoštvo strategija – jedan cilj“, „Čvrsta suradnja i dijalog“ i „Spajajući Euroaziju u praksi“.

Tu manifestaciju zajednički organiziraju Udruženje europskog biznisa, Belgijsko-luksemburška gospodarska komora i ruski Fond Roskongres, a u radu će sudjelovati visoki dužnosnici Europske komisije, Europskog parlamenta i Euroazijske gospodarske komisije. Očekuje se, također, i sudjelovanje predstavnika raznih država i organizacija, kao i čelnika niza vodećih tvrtki iz Europe i Azije.

„Velika Euroazija je geopolitički prostor na čijem se teritoriju nalazi 45% država svijeta i koji objedinjuje više od 2/3 stanovnika planeta“, izjavio je savjetnik ruskog predsjednika Anton Kobyakov.

Susret u Bruxellesu usmjeren je na riješenje konkretnih pitanja, prije svega tehničkog i regulacijskog karaktera, koji se odnose na suradnju između EU i Euroazijskog ekonomskog saveza – EAES. Osim toga, suradnji u tom okviru bit će posvećen i Euroazijski ekonomski forum u talijanskoj Veroni, 24. i 25. listopada ove godine, a o istoj tematici razgovarat će se i na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu 6.-8. lipnja.

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like