U Češkoj i Slovačkoj protuvladini i prosvjedi protiv epidemioloških restrikcija

U Češkoj i Slovačkoj jučer su održani prosvjedi protiv tamošnjih vlada zbog uvedenih epidemioloških mjera protiv koronavirusa Covid-19. U glavnim gradovima, Pragu i Bratislavi, na ulice je izišlo nekoliko tisuća ljudi. Inače, 17. studenog u obje se zemlje obilježava kao Dan borbe za slobodu i demokraciju, vezano uz tzv. baršunastu revoluciju čija je jučer bila 31. godišnjica.

U Bratislavi su prosvjednici kritizirali i premijera Igora Matovića, skandirajući „vratite našu slobodu“.(https://www.usnews.com/news/world/articles/2020-11-17/thousands-protest-slovakias-coronavirus-restrictions)

U Pragu su protivnici strogih epidemioloških mjera kritizirali vladu i ismijavali bivšeg ministra zdravstva Romana Primulu, koji je uveo obvezno nošenje maski, zatvorio restorane i barove, da bi isti dan i sam otišao u restoran izvan dozvoljenog vremena i prekršio sve mjere koje je sam proglasio. Okupljeni su, skandirali „sloboda“, „mi nismo ovce“, „želimo ići na pivo“, „želimo ići na posao“, „djecu u školu“, „virusi sposobniji nego vlada“, „vlada provodi politiku Rockefellerove fundacije“ „ostavka“ i td.

https://article.wn.com/view/2020/11/18/Czech_protest_against_COVID19_response_brings_together_the_f/

Podsjećamo: u Češkoj i Slovačkoj s početkom jeseni zabilježen je nagli rast broja zaraženih koronavirusom Covid-19, zbog čega su vlade obiju zemalja poduzele mjere ograničenih karantena, između ostalog i obvezno nošenje maski.

 





 

 

Komentari

komentar





You may also like