U čitavoj Ukrajini proglašena zračna opasnost; prekidi u opskrbi el. energije

U cijeloj Ukrajini objavljena je zračna uzbuna, izvijestio je ukrajinski medij Strana.ua. Informacija je potvrđena u regionalnim vojnim upravama većine ukrajinskih regija.

Isti medij piše i o napadima ruskih snaga na objekte energetske infrastrukture u okrugu Krivoy Rog u regiji Dnjepropetrovsk, dok su jutros stigle informacije i o eksplozijama u Mikolajivu. Tamo su u jednom danu uništena četiri elektroopskrbna objekta.

Prema navodima voditelja Dnjepropetrovske OVA Valentina Reznichenko, pogođen je i industrijski pogon, počinjena je velika šteta, a na mjestu događaja rade nadležne službe. Prema prvim podacima, nema ozlijeđenih.

Podsjećamo: Rusija je od 10. listopada, nakon više mjeseci pauze intenzivirala zračne i raketne napade na infrastrukturne objekte na zapadu Ukrajine, a napadaju se kritični važni energetski, komunikacijski, vojni objekti, kao i vojno zapovjedništvo – od Harkiva i Kijeva do Lavova i Ivano-Frankivska. Zbog toga sve češće dolazi do prekida u opskrbi električnom energijom u cijeloj Ukrajini.

Sinoć je o tim problemima govorio i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski, kazavši kako je u ruskim napadima uništeno 30% energetskih kapaciteta zemlje. Upozorio je i na nadolazeće nestašice energenata, struje i isključenja grijanja zbog ruskih napada na termoelektrane.

 





Komentari

komentar

You may also like