U Erevanu policija od prosvjednika oslobodila prostor oko predsjedničke palače

Nastavljaju se složene političke prilike u Armeniji, prije svega u glavnom gradu Erevanu, vezano uz prosvjede oporbe i njihovih simpatizera koji zahtijevaju ostavku premijera Nikole Pashinyana s jedne, i njegovih simpatizera s druge strane.

Snage reda danas su od prosvjednika oslobodile prostor oko predsjedničke rezidencije u Erevanu, gdje je predsjednik države  Serzh Sargsyan s premijerom Pashinyanom razgovarao o stanju u zemlji i prijevremenim izborima. Sastanak je već završio.

Prema navodima armenskih i ruskih medija, prosvjednici, okupljeni u središtu grada, i dalje traže Pashinyanovu ostavku, a dogodio se i niz sukoba između njih i sigurnosnih snaga. Ima i pritvorenih osoba.

Podsjećamo: politička kriza u Armeniji intenzivnije se produbila u veljači ove godine, a njezin je uzrok bio sukob između premijera Pashinyana i vojnog vrha zemlje.

Predsjednik države odbio je odobriti Pashinyanovu  uredbu o smjeni načelnika Glavnog stožera armenske vojske, nakon čega su pobornici dviju suprotstavljenih strana izašli na ulice.

 





Komentari

komentar

You may also like