U Francuskoj više od 200 000 prosvjednika protiv obveznog cijepljenja

I treće masovne demonstracije protivnika obaveznog cijepljenja i zdravstvenih propusnica u Francuskoj održane su u subotu i okupile su 204 000 ljudi, izvijestila je BFMTV pozivajući se na podatke francuskog Ministarstva unutarnjih poslova. 

To je više nego što su vlasti te zemlje u početku predviđale. U petak je medij Le Figaro izvijestio kako policija ne očekuje više od 150-160 tisuća prosvjednika.

Za održavanje reda u Parizu bilo je angažirano 3 tisuće policajaca i žandara.
Masovne demonstracije održale su se diljem Francuske, samo u Parizu najavljena su četiri prosvjedna marša odjednom. Njihovi članovi iz reda “Žutih prsluka” uzvikuju slogane tradicionalne za njihov pokret protiv vlade i predsjednika zemlje.

Bivša „desna ruka“ Marine Le Pen obećava “nešto ogromno” iduće subote

Dok je treća subota mobilizacije protiv zdravstvenih propusnica jučer završila, čelnik Patriota i organizator jedne od pariških parada jučerašnjeg dana, Florian Philippot, oglasio se na Twitteru.

U kratkoj poruci, bivša desna ruka Marine Le Pen upozorila je na “nešto ogromno, fenomenalan prevrat” ako u četvrtak Ustavno vijeće ne cenzurira ono što naziva “zakonom srama”, ono što formalizira provedbu tako kontroverzne mjere.

 

 

Komentari

komentar

You may also like