U Meksiku banditi iz automobila pucali na građane! Puno mrtvih

Meksiko, jedna od najteže stradavajućih država svijeta od obračuna mafijaških klanova i narko-bandi, koji u svojim borbama za nadzor tržišta droge, i ne samo njega, vrlo malo mare za civilno stanovništvo – sinoć je opet došao u središte medijske pozornosti. Ovoga puta zbog neposrednog napada na same stanovnike.

Naime, u meksičkoj saveznoj državi Jalisco, 11 ljudi je ubijeno, a još jedna žena i dijete ranjeni tijekom oružanog napada nepoznatih napadača koji su iz automobila kojim su se vozili otvorili vatru na lokalno stanovništvo.

“Tijela 10 muškaraca s prostrijelnim ranama pronađena su na pločniku ulice Via Emiliano Zapata. Osim toga, u kući je pronađen muškarac, očito maloljetan, koji je također imao tjelesne ozljede izazvane vatrenim oružjem”, izjavilo je u nedjelju, 28. veljače, državno odvjetništvo u Jaliscu.

Prema izvješćima lokalnih medija, žrtve su pile alkohol uz rub ceste kada su se na ulici pojavila tri automobila s naoružanim muškarcima i počeli pucnjavu iz vatrenog oružja.

Na području incidenta policijski službenici za napadačima obavljaju potragu u kojoj sudjeluju i helikopteri, a državno je odvjetništvo o ovom masakru pokrenulo istragu.

Zanimljive podatke o meksičkim narko-kartelima, prije svega o moćnoj “Sinaoli”, kao i podjeli američkog narko-tržišta možete doznati u tekstu našeg urednika Zorana Metera na poveznici ispod.





Opijumska kriza u SAD-u: sintetičke droge iz Meksika udarile po američkom tržištu

Komentari

komentar





You may also like