U Mariupolju se predao još 771 ukrajinski borac iz čeličane Azovstalj

U Mariupolju, s područja čeličane Azovstalj, još se 771 pripadnik ukrajinskih vojnih snaga iz postrojbe Azov predao ruskim snagama, tako da od 16. svibnja broj onih koji su položili oružje iznosi 1.730. Od njih je 80 ranjenih i pružena im je potrebna medicinska skrb u Novoazovsku i Donjecku, priopćilo je danas rusko Ministarstvo obrane na redovitoj medijskoj konferenciji.

Video materijale o njihovoj predaji prenose brojni ruski mediji ali i američka televizija ABC News.

Osim toga, rečeno je kako su ruske Zračno-svemirske snage pogodile 7 ukrajinskih zapovjednih i kontrolnih mjesta s visokopreciznim projektilima, 11 skladišta streljiva i raketnog i topničkog naoružanja te 26 područja koncentracije ljudstva i vojne opreme. Uništeno je zapovjedno mjesto 24. motorizirane pješačke brigade u Nikolaevki i 104. brigade teritorijalne obrane u Konstantinovki.

U selu Bolshie Lomazki uništena je bojna sustava protuzračne obrane S-300, a kod Slavjanogorska – bojna sustava protuzračne obrane Buk-M1.

Ukupno je, kako je navedeno u današnjem priopćenju ruskog MO, rusko zrakoplovstvo eliminiralo više od 340 „militanata i 62 jedinice vojne opreme“. Također je rečeno da su ruski sustavi protuzračne obrane oborili 15 bespilotnih letjelica, uključujući jedan Bayraktar-TB2, i presreli 12 ukrajinskih raketa višecjevnog raketnog sustava Smerch.

 





Komentari

komentar

You may also like