U Nigeriji „Boko Haram“ oteo 22 djevojke

Borci radikalne islamističke organizacije „Boko Haram“ otelisu  22 djevojke tijekom dvaju napada na sela smještana na sjevero-istoku Nigerije.

Tijekom prvog napada 30. ožujka, islamisti su u ranim jutarnjim satima u svojim pick-upovima došli u kamp Mamman Nur i oteli 18 djevojaka u dobi od 17 godina i manje. Još četiri djevojke bile su otete tijekom drugog napada, kojom prilikom je ubijen jedan pastir koji je islamistima odbio platiti otkupninu.

„Boko Haram“ je radikalna islamistička organizacija koja djeluje uglavnom na teritoriju Nigerije. Karakteriziraju ih česte otmice ljudi ali i upadi u pretežito kršćanska naselja i likvidacije tamošnjeg življa. Sami za sebe izjavljuju kako se priklanjaju terorističkoj organizaciji „Islamska država“. Jedna od njihovih najpoznatijih akcija izvedena je u travnju 2014. godine, kada su oteli 276 nigerijskih učenica u Chibokeu, državi Borno, ne sjevero-zapadu Nigerije. Tadašnji šef organizacije predlagao je zamijeniti djevojke za sve uhićene islamističke borce što su vlasti odbile.

 

 

 





 

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like