U Njemačkoj brutalno prebijen zastupnik Bundestaga iz AfD (upozoravamo na uznemirujuću fotografiju)

U ponedjeljak, 7. siječnja, zastupnik oporbene i protuimigrantske stranke „Alternativa za Njemačku“ (AfD) u njemačkom Bundestagu Frank Magnitz, brutalno je prebijen od strane trojice muških maskiranih napadača. Incident se dogodio  u središtu Bremena, na  trgu Goetheplatz, oko 17:20 sati, kada se političar vraćao kući.

Prema informacijama tamošnjeg medija Bild, napadači, s maskama na licu, oborili su političara na tlo i počeli ga udarati palicama po glavi. Spasili su ga radnici s obližnjeg gradilišta koji su se umiješali u napad, nakon čega je Magnitz, koji je zadobio teške ozljede, žurno hospitaliziran.

Frank Magnitz je od lipnja 2015. g. predsjednik bremenskog ogranka AfD-a, a 2017. g. izabran je kao zastupnik u njemački savezni parlament. Napad na političara osudio je ministar vanjskih poslova Heiko Maas, koji je na svom tvitu objavio slijedeće: „Nasilje nikada ne smije biti sredstvo političkog govora – neovisno o bilo kakvim  motivima. To nema opravdanja. Svi koji su izvršili takav zločin moraju biti kažnjeni.“

Međutim, iz redova oporbenog Afd izražava se nezadovoljstvo činjenicom da se na njihove pripadnike i imovinu posve otvoreno napada od strane lijevo-ekstremističkih agitatora, a da njemačke političke elite na to reagiraju ili mlako ili nikako. Tako je već na samom početku ove godine, 3. siječnja, ispred stranačkog ureda u  Döbelnu aktivirana eksplozivna naprava, zbog čega pojedinci u AfD smatraju kako se „kopa grob“ njemačkoj demokraciji i uvodi „diktatura sistemskih stranaka“.
Originalno policijsko priopćenje police press release:

Polizei Bremen
POL-HB: Nr. 0019 — Attack on member of Bundestag and AfD Bremen chairman
07.01.2019 – 19:55

Location: Goetheplatz, 28203 Bremen
Time: 07.01.2019, around 17:20 h

On 07.01.2019, around 17:20h, at the theater at Goetheplatz Square, the member of Bundestag and AfD chairman was attacked and wounded by several persons. Due to the victim’s office, the attack is probably politically motivated. The state police and the Federal Prosecutor Bremen opened investigations.

Police are urgently looking for witnesses: Who witnessed the incident near Goetheplatz Square? Who can give cues? Witnesses are asked to contact criminal police at phone no 0421 362-3888.

Komentari

komentar
0 komentara

You may also like