U Njemačkoj otkrivena vojnička urota: „raspad države je neminovan“ …, priprema za „dan x“

Savezna kriminalistička policija SR Njemačke otkrila je urotu njemačkih vojnika, koji su planirali politička ubojstva. O tome je izvjestio tamošnji tjednik Focus, pozivajući se na dokumentaciju o istrazi.

Navodi se, kako se grupa sastojala od vojnika Bundeswehra, specijalaca i članova udruge elitnih vojnika Uniter. Urotnici, uvjereni u neizbježnu propast države, pripremali su tzv. dan x, na koji bi „neugodne“ političare okupili „na jednom mjestu s ciljem fizičke likvidacije“. Puni spisak potencijalnih žrtava još nije poznat, međutim, jedan od glavnih ciljeva je šef kluba zastupnika Lijeve stranke (Die Linke) u Bundestagu  Dietmar Bartsch. Također, prema pisanju Focusa, do sada nije poznato što je grupa namjeravala činiti nakon ubojstava.

Medij dalje navodi, kako su sudionici urote nabavili oružje, streljivo i gorivo, a članovi grupe koji su služili u njemačkoj vojsci i specijalnim postrojbama daljnje poteze razmatrali su na tajnim sastancima.

Naglašava se kako je istraga skoro završila u „slijepoj ulici“ jer ju je djelatnik vojne protuobavještajne službe želio onemogućiti, priopćivši sudionicima urote o predstojećim istražnim koracima i istarzi u cijelosti. Protiv te osobe podignuta je optužnica, a sudit će mu Okružni sud u Kölnu.

Istraga je dovela i do saznanja o uroti od strane vojnika Bundeswehra Franco A., koji je planirao terorističke napade na njemačku vladu. On je dostavio lažnu informaciju u migracijsku službu, o tome, da je on kao sirijski izjeglica, sve kako bi krivicu za teroristički napad prebacio na migrante.

 





Komentari

komentar

0 komentara

You may also like