U padu izraelskog vojnog helikoptera poginula dvojica pilota

Izraelski vojni helikopter pao je jučer u more ispred sjeverne obale Izraela, a u nesreći su poginula dva pilota, objavila je izraelska vojska. U padu letjelice ozlijeđen je treći član posade i prebačen je u bolnicu, rekla je vojska, prenosi Reuters.

Helikopter se srušio tijekom obučnog leta, a zapovjedništvo izraelskog vojnog zrakoplovstva je otvorilo istragu slučaja i zapovjedilo privremenu obustavu obučnih letova. Također su naredili privremenu obustavu svih letova mornaričkog helikoptera Panther. 25-godišnji helikopter francuske proizvodnje AS565 Panther, ili “Atalef”, može sletjeti na brodove i koristi se za praćenje neprijateljskih objekta, lociranje pomorskih ciljeva i provođenje operacija potrage i spašavanja na moru.
Načelnik operacija izraelskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Amir Lazar je rekao da su dvojica pilota izvučena iz kokpita helikoptera nakon što je potonuo ispod valova u “složenoj” operaciji oporavka. Iako helikopter ima mehanizam plutanja u slučaju da se sruši, helikopter je  potonuo. Istraga o padu ispitat će zašto se mehanizam nije aktivirao, piše The Jerusalem Post.

Komentari

komentar

You may also like