U Pentagon stigao „neprijatelj“ Izraela: optužio Pompea i Boltona za bogaćenje izraelskim i saudijskim novcem!

Zanimljiv tekst danas je objavio izraelski medij The Times of Israel. Piše o upravo  imenovanom starijem savjetniku novog američkog ministra obrane Douglasu Macgregoru, koji je ranije bio poznat po snažnim izjavama, o tome, da je novac „izraelskog lobija postao temelj potpore Washingtona Jeruzalemu“. I to nije sve. Macgregor, novi stanovnik Pentagona, optužio je bivše ali i sadašnje službenike Trumpove administracije za „basnoslovno bogaćenje“ u razdoblju njihovog boravka u Bijeloj kući. Nije poštedio ni aktualnog državnog tajnika Mike Pompea koji se „vrlo, vrlo obogatio“ kao posljedica potpore Izraelu, pri čemu se pozvao na u prošli petak emitiranu reportažu CNN-a.

Douglas Macgregor je umirovljeni bojnik američke vojske, kog su u rujnu 2019. g. pitali, žele li tadašnji Trumpov savjetnik za nacionalnu sigurnost John Bolton i utjecajni republikanski senator Lindsey Graham rat s Iranom. Odgovorio je slijedeće: „Gospodin Bolton je postao vrlo, vrlo bogat i našao se u tom položaju, u kojem se sada nalazi, zahvaljujući svojoj bespogovornoj potpori izraelskom lobiju. On je njihov čovjek na tlu Bijele kuće. To isto je u značajnom stupnju s gospodinom Pompeom, on teži postati predsjednik. On ima novac izraelskog lobija, Saudijaca i drugih““, izjavio je prije još svega godinu dana novoimenovani savjetnik američkog ministra obrane Christophera Millera, kojega je Trump prošli tjedan imenovao na tu dužnost (v.d.) smijenivši prethodno Marka Espera s mjesta prvog čovjeka Pentagona i još niz službenika u tom ministarstvu.

Do sada nije poznato je li Macgregor i dalje ostao pri svojim prošlogodišnjim stavovima, o čemu se još nije izjasnio.

Ali da i nije baš preveliki ljubitelj izraelske politike svjedoče i njegove riječi iz intervjua za ruski medij RT 2012. g., kada je izjavio kako proizraelski lobi ima „ogromni utjecaj“ u Bijeloj kući (tada se još radilo o Obaminoj administraciji, op. GN.) i Kongresu, i da taj lobi „želi, kako bi se protiv Irana poduzele vojne mjere“. Tada je i kazao kako moćna američko-izraelska organizacija AIPAC koja djeluje u SAD-u ima goleme novce, koji su godinama omogućavali ogroman utjecaj u američkom Kongresu.

 

 





 

 

 





Komentari

komentar

You may also like