U Rusiji gori veliko skladište nafte, radi se o važnom čvorištu na putu nafte za Europu

Ogroman požar izbio je u skladištu nafte u ruskom gradu Brjansku, javile su ruske novinske agencije, pozivajući se na ministarstvo.

Zasad nema naznaka da je požar povezan s ratom u Ukrajini, iako su ruski dužnosnici prošlog tjedna rekli da su ukrajinski helikopteri pogodili stambene zgrade i povrijedili sedam osoba u ovom području. Radi se spremnicima na iznimno važnom naftovodu kojim se ruska nafta prevozi u Europu.

Spremnici za skladištenje nafte zapalili su se u skladištu nafte u Brjansku, izjavila je vlada regije Brjansk za TASS jutros.“Ministarstvo za izvanredne situacije potvrdilo je da je došlo do požara”, priopćio je vladin ured za medije. Ministarstvo za izvanredne situacije priopćilo je da su primili dojavu o požaru u 2 sata ujutro po moskovskom vremenu. Na mjesto događaja upućene su vatrogasno-spasilačke ekipe koje su izvijestile da se požar dogodio na skladištu nafte, priopćilo je ministarstvo. Zasad nema dojava da je netko ozlijeđen.

Brjansk je grad koji se nalazi oko 150 kilometara sjeveroistočno od ukrajinske granice. Od Moskve je udaljen 380 kilometara

Nepotvrđena izvješća upućuju na “mogući ukrajinski napad na naftovod koji transportira naftu iz Rusije u Europu preko Ukrajine i Bjelorusije”, navodi se u članku objavljenom u Expressu. Novinar Alexander Bunin preko Twittera je opisao da se dogodilo “nekoliko eksplozija” i da su dva spremnika goriva u plamenu: “Na periferiji Brjanska gore dva spremnika goriva u vojnoj jedinici u Moskovskom ulici i rafineriji nafte u ulici Snežetski Val”.

Komentari

komentar





You may also like