U Rusiji se povećava otkazivanje domaćih letova

Zračni prijevoznici počeli su otkazivati ​​letove unutar Rusije zbog smanjenja državne potpore. Kako doznaje tamošnji medij Izvestija, ove je godine subvencioniranje programa za provedbu regionalnih letova zaobilazeći Moskvu smanjeno s 9 milijardi na 7,5 milijardi rubalja.

Razlog su uštede na nizu rashodovnih stavki u uvjetima proračunskog deficita, izjavila su tri izvora iz zrakoplovnog sektora. Najviše je otkazanih letova u Omskoj i Tjumenskoj oblasti, Tatarstanu, Sankt Peterburgu, Dagestanu i Sjevernoj Osetiji.

Međutim, stručnjaci smatraju da je smanjenje sredstava beznačajno i da od njega neće biti većih negativnih posljedica – piše ruski medij.

– Federalna agencija za zračni promet pristupila je formalno: iz programa su izbacili one rute za koje avioprijevoznici još nisu sklopili ugovore o sufinanciranju letova s ​​regionalnim vlastima (letovi se dijelom financiraju iz saveznog proračuna, dijelom iz regionalnih – Izvestija). U isto vrijeme, proračunski proces je drugačije strukturiran u različitim regijama. Neki su se prijavili tek pred kraj proljeća – početak ljeta, a to nije odgoda. Ova praksa postoji već mnogo godina ,” kazao je izvor ruskog medija iz avio-industrije.

Prijevoznici su već počeli prilagođavati svoje programe i otkazivati ​​redovite letove nakon smanjenja potpore.

 





 

 

Komentari

komentar





You may also like