U SAD-u i službeno oformljeno zapovjedništvo svemirskih snaga

Sa službenim radom počeo je šesti rod američkih oružanih snaga – svemirska vojska. Za njezinog zapovjednika naznačen je general John Raymond. On je zahvalio vrhovnom zapovjedniku Donaldu Trumpu na osnivanju Svemirskog zapovjedništva.

„Novi rod štitit će ključne američke interese u svemiru – u sferi budućeg suparništva. Mi imamo mogućnost za uništienje bilo koje rakete, lansirane u smijeru SAD-a. Zapovjedništvo jamči, a kako nitko ne bi mogao dovesti u pitanje ili pod ugrozu američku dominaciju u svemiru,  da mi znamo najbolji način sprječavanja sukoba – pripremu za pobjedu“, izajvio je Donald Trump na svečanosti predstavljanja zastave Svemirskog zapovjedništva američke vojske u vrtu Bijele kuće.

Podsjećamo: planove za stvaranje Svemirske vojske Bijela kuća je prvi put objavila prošle godine. O tome je govorio potpredsjednik SAD-a Mike Pompeo, kazavši pri tom kako su potencijalni protivnici već postigli određene uspjehe u tom smijeru i da je potrebno odgovoriti radi očuvanja „vojne dominacije u svemiru“.

Dio Trumpovg govora sa svečanosti možete pogledati na slijedećem linku:

https://www.straitstimes.com/world/united-states/trump-launches-new-pentagon-command-for-space-warfare

 
 

Komentari

komentar

0 komentara

You may also like