U SAD-u umro liječnik koji je primio Pfizerovo cjepivo protiv Covida-19

U Sjedinjenim Državama liječnik je umro nešto više od dva tjedna nakon cijepljenja Pfizerovim cjepivom, piše Daily Mail pozivajući se na riječi supruge preminuloga.

Prema Heidi Nekelmann, njezin 56-godišnji suprug Gregory Michael cijepljen je 18. prosinca i umro 16 dana kasnije.

“Prema mom mišljenju, njegova smrt bila je sto posto povezana s cjepivom. Nema drugog objašnjenja”, izjavila je Nekelmann. Kazala je kako je pok. Michael vodio aktivan životni stil, nije pušio, samo je povremeno pio alkohol. Uz to, tijekom zdravstvene provjere kod njega nisu pronađene bolesti.

Tri dana nakon cijepljenja, muškarac je primijetio crvene mrlje na rukama i nogama, sugerirajući potkožno krvarenje. Tijekom pregleda utvrđen mu je akutni nedostatak trombocita.

Kao rezultat toga, liječniku je dijagnosticirana idiopatska trombocitopenična purpura. Liječnici su pokušali spasiti Michaela, no 3. siječnja umro je od moždanog krvarenja, čak i prije nego što je trebao na operaciju.

Glasnogovornik Pfizera izjavio je za spomenuti medij kako istražuju ovaj slučaj, ali zasad stručnjaci ne vide izravnu vezu između cjepiva i Michaelove smrti.





Podsjećamo: nedavno je objavljena vijest iz Portugala, koju smo objavili i na našem portalu, gdje je 1. siječnja umrla 41-godišnja liječnica Sonia Acevedo, 48 sati nakon cijepljenja Pfizerovim cjepivom, a također su zabilježena i dva smrtna slučaja cijepljenih  osoba – štićenika staračkih domova u Norveškoj, u Oslu, čiju je smrt potvrdila tamošnja nadležna institucija, koju vijest smo također objavili.

Komentari

komentar





You may also like