U Severodonjecku se vode ulične borbe; 95% regije Lugansk je pod ruskom kontrolom

U Severodonjecku se vode ulične borbe, rekao je danas regionalni guverner Luganska Serhij Hajdaj. Ruske snage već danima pokušavaju osvojiti taj grad.

Danas je Hajdaj na svom Telegram kanalu objavio da su “ruske snage pretrpjele značajne gubitke” te su “bile prisiljene na uzmak” u Severodonjecku i okolnim područjima.

No, Rusi nastavljaju napadati grad s istočne strane.  “Neprijatelj je ispalio više teških salvi na Severodonjeck, najmanje tri, a u nekim mjestima vode se ulične borbe”, napisao je Haidai dodavši da je u gradu oštećeno 14 nebodera. Ranije je rekao da je preko 90% objekata u gradu manje ili više oštećeno. Granatirano je i obližnje selo Sinecki, dodao je.

Također je napisao da Severodonjeck, posljednji veći grad pod kontrolom Ukrajine u toj regiji, još uvijek “nije odsječen”. “Granatiranje se nastavlja. Ruska vojska uništava grad, napadaju svim vrstama oružja. Ruske snage su ušle u predgrađe, u hotel Mir. Ne možemo ih potjerati iz hotela, ali imaju puno mrtvih. Naši branitelji ih zadržavaju”, napisao je guverner. “Severodonjeck nije odsječen, ali kamioni ne mogu proći po cesti, samo automobili. Na cesti od Lisičanska do Bakmuta su pucali na mnoge automobile. Opasno je voziti tom cestom”, navodi Hajdaj.

Ukrajina je rekla da će se njezini vojnici možda morati povući iz svog posljednjeg džepa u istočnoj regiji Lugansk ako žele izbjeći da ih ruske snage zarobe, prenosi BBC te piše da je 95% regije Lugansk sada pod ruskom kontrolom.

Komentari

komentar





You may also like