U terorističkom napadu u Manbiju poginuli američki vojnici

Sjedinjene Države, sukladno nedavnoj odluci glavnog zapovjednika svojih oružanih snaga Donalda Trumpa o povlačenju američkih vojnika iz Sirije, prošlog su tjedna iz te zemlje počele povlačiti teško naoružanje. Krajnji rokovi za potpuno povlačenje Amerikanaca nisu definirani, ali se najviše spominje onaj o 4 mjeseca. Međutim, čini se kako bi današnji događaj u sirijskom gradu Manbiju, u sjevero-zapadnoj regiji Allepo, taj proces mogao dodatno ubrzati.

Naime, niz bliskoistočnih medija izvjestilo je 16. siječnja, o eksploziji u jednom kafiću u tome gradu koji je pod nadzorom kurdskih snaga, kojima pomoć pružaju američke postrojbe. Medijska izvješća razlikuju se jedino u broju poginulih američkih vojnika.

Tako  katarska Al Jazeera, pozivajući se na izvore iz inozemnih promatračkih misija, navodi, kako je u snažnoj eksploziji u jednom od tamošnjih kafića poginuo jedan američki vojnik i sedmorica lokalnih stanovnika, a deseci osoba su ranjeni. Napad se dogodio u centru grada, a ranjeni američki vojnici prebačeni su u bolnicu helikopterima.

S druge strane turski medij Yeni Şafak piše o poginulih 5 američkih vojnika, od njih 15, koliko ih se u trenutku eksplozije nalazilo u kafiću.

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like