U tri dana rusko zrakoplovstvo masovno uništava ISIL diljem Sirije

Proteklih smo tjedana u više navrata izvješćivali o pojačanoj aktivnosti ruskih zračnih snaga na nebu iznad Sirije i njihovim snažnim napadima na teroristička uporišta islamističkih organizacija, prije svega tzv. Islamske države. Danas o sličnim akcijama stižu i nove vijesti.

Tijekom posljednja 72 sata rusko zrakoplovstvo izvršilo je više od 210 napada na ciljeve terorističke organizacije „Islamska država“ (ISIL). Borbeni položaji, podzemna skloništa, kao i vozila islamističkih militanata napadnuti su na širokom području – od zapadnih dijelova regije Hama do istočnog dijela regije Deir ez-Zor.

O tome, u utorak, 6. travnja, izvješćuje Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR), nevladina organizacija sa sjedištem u Londonu. Ona pri tom navodi kako je u tim napadima poginulo najmanje 29 pripadnika ISIL-a.

SOHR navodi kako su prošle subote ruski zrakoplovi poduzeli gotovo 70 zračnih napada na položaje ISIS-a u regiji Atheria u Hami, kao i pustinji Deir ez-Zor, uslijed čega je ubijeno 13 terorista; u nedjelju su ruske zrakoplovne snage izvele oko 30 napada na položaje ISIL-a u regijama Raqqa i Deir ez-Zor, uslijed čega je ubijeno pet islamističkih militanata; i, konačno, tijekom posljednja 24 sata SOHR je evidentirao još 90-ak zračnih napada u trokutu regija Aleppo-Raqqa-Hama, u istočnom dijelu regije Homs i pustinji Deir ez-Zor, kada je poginulo još 11 ISIL-ovih džihadista.

Očekuje se da će broj poginulih porasti jer je mnogo militanata teško ozlijeđeno, zaključuje SOHR.

Komentari

komentar
You may also like