U ukrajinskom Mariupolu, u eksploziji automobila poginuo pukovnik USS (Video)

U ukrajinskom gradu Mariupolu, smještenom na Azovskom moru, u blizini granice s teritorijem koji je pod nadzorom proruskih pobunjeničkih snaga, u eksploziji automobila poginuo je pukovnik Ukrajinske službe sigurnosti Oleksandr Haraberjuš, priopćio je šef te službe Vasil Gricak.

Krivci za atentat bit će kažnjeni, izjavio je Gricak, dodavši, kako su iza ubijenog časnika ostali supruga i dvoje djece.

Načelnik policije regije Donjeck Vjaćeslav Abroskin, na facebook stranici je utočnio, kako se eksplozija dogodila jutros u 08:30 sati po lokalnom vremenu, u središnjem dijelu Mariupolja, a da je jedna od verzija i teroristički čin, pričemu je za atentat optužio vlasti samoproglašene „Donjecke Narodne Republike“.

Glavni ukrajinski tužitelj Juri Lucenko je izjavio, kako je pukovnik Haraberuš u eksploziji izgubio obje noge i umro u vozilu hitne pomoći od iskrvarenja.

Geoplitika.News podsjeća kako je u Ukrajini od početka godine intenzivirana diverzantsko-subverzivna aktivnost na obje strane sukoba. Na teritoriju pod nadzorom pobunjenika od siječnja je u nerazjašnjenim okolnostima ubijen niz istaknutih političkih, vojnih i sigurnosnih djelatnika proruskih snaga, u Kijevu je nedavno ubijen bivši ruski zastupnik Dume (pobjegao iz Rusije odmah nakon gubitka zastupničkog imuniteta), optužen u Moskvi za niz kriminalnih dijela vezanih uz zlouporabu ovlasti i primanje mita. Prije tjedan dana dogodila se i velika eksplozija u najvećem ukrajinskom vojnom skaldištu naoružanja, u sjevero-istočnoj regiji Harkiv. Takav razvoj događaja samo još više produbljuje opću nesigurnost i nestabilnost, a sukobljene strane udaljava od političkog riješenja sukoba.





Posted by Anton Simanchiuk on Donnerstag, 30. März 2017

 





Komentari

komentar

0 komentara

You may also like