U Washingtonu sukobi između Trumpovih simpatizera i protivnika

Jučer su u središtu Washingtona održane dvije prosvjedne akcije simpatizera i protivnika Donalda Trumpa, popraćene sukobima između njih i s djelatnicima policije. Privedene su 23 osobe, a jedan prosvjednik je ranjen. To je u nedjelju, 13. prosinca, objavila televizija NBC.

Republikanci, uključno i krajnje desničarska organizacija Proud Boys, okupili su se na Freedom Plazi i ispred zgrade Vrhovnog suda na Capitol Hillu u znak prosvjeda protiv, kako navode, izborne prijevare. U rukama su držali američke zastave, plakate s imenom aktualnog predsjednika Trumpa i parolama “Još četiri godine”, “Stop krađi” i “Broji svaki glas”. Njihovi protivnici okupili su se oko Black Lives Matter Plaza uzvikujući “Otpušten” i “Odlazi!”

Nakon što su između prosvjednika  izbili sukobi, policija je počela tjerati okupljene iz kvartova u blizini Bijele kuće. U ovom slučaju ozlijeđeno je nekoliko prosvjednika i pripadnika policije. Jednom od policajaca poprskan je sprej u oči, a jedan je prosvjednik izboden nožem. Snage reda oduzele su nekoliko komada vatrenog oružja sudionicima marša.

“Šest građana napalo je policajce, 10 napalo druge građane, četiri osobe su privedene zbog sudjelovanja u neredima”, priopćila je policija.

Iste večeri izbili su sukobi između pristaša i protivnika predsjednika Donalda Trumpa i u američkom gradu Olympia (država Washington). Jedna je osoba ozlijeđena, izvijestio je The Seattle Times pozivajući se na policiju.

Trump: „Vrhovni sud je iznevjerio zemlju“; vođa republikanaca u Teksasu pozvao na stvaranje „Unije država“!





 

 





 

Komentari

komentar

You may also like