UAE ugostili Ashrafa Ghanija. Njegovo se zdravlje pogoršava

Nakon što je napustio Afganistan, predsjednik Ashraf Ghani sklonio se u Ujedinjene Arapske Emirate. Ministarstvo vanjskih poslova i međunarodne suradnje UAE objavilo je da na svom teritoriju prima afganistanskog predsjednika Ghanija i njegovu obitelj. Kako je navedeno, to je učinjeno “iz humanitarnih razloga”. 

Ministarstvo vanjskih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata – UAE, potvrdilo je kako je zemlja ugostila bivšeg afganistanskog predsjednika Ashrafa Ghanija. Ranije je objavljeno da je bivši šef države, nakon što je dao ostavku, odletio u Oman.

“Ministarstvo vanjskih poslova i međunarodne suradnje Ujedinjenih Arapskih Emirata može potvrditi da su UAE primili predsjednika Ashrafa Ghanija i njegovu obitelj u zemlju iz humanitarnih razloga”, stoji u priopćenju na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova UAE.

Sinoć je objavljeno kako se zdravstveno stanje Ashrafa Ghanija pogoršava, a o tome je izvijestila iranska novinska agencija YJC.

Izvor te agencije izjavio je kako je Ghani hospitalizirana prije nekoliko sati. Ne izvještava se od čega je točno bivši šef države bolestan.

Stanje u Afganistanu pogoršalo se nakon što su SAD u svibnju ove godine objavile da se njihove snage povlače iz zemlje. Nakon toga uslijedila je nova ofanziva talibanskih snaga i brzi zahvat teritorija zemlje (uz negdje veći a negdje gotovo nikakav otpor vladinih snaga), uključno i ulazak u glavni grad Kabul bez borbe. Dotadašnji predsjednik Ashraf Ghani, inače američki učenik i osoba čijoj su se vladavini talibani otvoreno protivili,  podnio je ostavku kako bi “izbjegao krvoproliće” i 15. kolovoza zrakoplovom napustio zemlju, odletjevši najprije u tadžikistanski glavni grad Dušanbe, a odatle, idući dan u Oman.





 

Komentari

komentar





You may also like