Ubijena dva turska vojnika na sjeveru Sirije

Tursko ministarstvo obrane jutros je izvijestilo kako je poginulo dvoje njihovih vojnika, a još dvoje je ranjeno u napadu na vojno oklopno vozilo na sjeveru Sirije.

Tursko ministarstvo nije preciziralo koja skupina stoji iza napada, niti gdje se napad točno dogodio. Napad se dogodio u subotu navečer u regiji sjeverne Sirije u kojoj je aktivna turska vojska nakon vojne operacije Eufratski štit iz 2016. Riječ je o regiji između turske granice i sjevernog Aleppa, a uključuje gradove Jarabulus i al-Bab. Napad na turske vojnike se dogodio blizu grada al-Bab, prenosi Al Jazeera.

Cilj turske operacije Eufratski štit bio je ukloniti sa svoje južne granice militantne skupine koje Ankara proglašava terorističkim. Riječ je o sukobu s  borcima IS-a, ali i sukobu s YPG-om kojeg čine sirijski Kurdi. Ankara smatra da YPG usko surađuje s Kurdistanskom radničkom strankom (PKK), najomraženijim pokretom u očima vrha Turske.

Turska je najavila odmazdu za napad. Žestoki raketni napadi turske vojske zabilježeni su na područje sjevernih predgrađa Aleppa, izvještava udruga “Sirijski promatrači za ljudska prava”, a prenosi AP. Raketni napadi trajali su do sitnih jutarnjih sati.

Komentari

komentar





You may also like