Udar na teroriste u Siriji: Prvi iranski raketni napad izvan svog teritorija u zadnjih 30 godina

Zračno-svemirske snage iranskog Korpusa straže islamske revolucije, u nedjelju, 18. lipnja, izvršile su raketni napad na baze terorističke organizacije „Islamska država“ u istočnoj sirijskoj regiji Deir ez-Zour.

U priopćenju zapovjedništva Korpusa straže navedeno je, kako je napad bio odgovor na seriju terorističkih akcija izvršenih 7. lipnja u Teheranu, a za koje je odgovornost preuzela „Islamska država“.

Agencija France Presse (AFP) izvjestila je, kako se radi o prvom iranskom napadu raketama izvan svog teritorija još od završetka iransko-iračkog rata (1980.-1988.).

Napad je izvršen balističkim raketama srednjeg dometa, lansiranim sa zemlje, iz regija na zapadu Irana (Kermanshah i Kurdistan), svega nekoliko sati nakon što je vrhovni vođa ajatolah Ali Hamenei dao riječ kako će „neprijatelj biti kažnjen“ u ime žrtava terorističkog napada u Teheranu i svih poginulih u Iraku i Siriji.

Podsjećamo, 7. lipnja, u Teheranu su dvije grupe terorista izvršile istodobne napade na zgradu iranskog parlamenta i mauzolej utemeljitelja Islamske Republike Iran ajatolaha Homeinija, kojim prilikama je poginulo 17 osoba, a više od 50 ih je ranjeno. Odgovornost za napad preuzela je „Islamska država“.
Komentari

komentar

0 komentara

loading...

You may also like