Uhićena osoba osumnjičena za eksploziju u središtu Istanbula

Turska policija bila je vrlo ekspeditivna. Nakon što je u nedjelju, oko 16:20 sati prema lokalnom vremenu, u popularnoj aveniji Istikal, prepunoj trgovina, kafića, restorana eksplodirala bomba, turska policija uhitila je osumnjičenu osobu za podmetanje bombe, a prema svemu sudeći, krivci su kurdski ekstremisti iz zabranjene Radničke stranke Kurdistana (PKK) koja je u Turskoj, EU i SAD-u proglašena terorističkom organizacijom. Podsjećamo da je u eksploziji, prema do sada poznatim podacima poginulo najmanje 6, a ranjena je 81 osoba, od kojih dvije teško.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan osudio je u nedjelju “kukavički napad”. “Prve informacije upućuju na zaključak kako je riječ o terorizmu”, kazao je Erdogan. Nitko zasada nije preuzeo odgovornost za napad, objavljuje jutros Večernji list.

U ponedjeljak ujutro turski ministar unutarnjih poslova Suleyman Soylu izjavio je, prema navodima državne televizije TRT, da je policija uhitila osobu koja je podmetnula bombu. Osumnjičena je osoba povezana je sa zabranjenom Kurdskom radničkom strankom (PKK), a ministar Soylu zaprijetio je osvetom, naveo je TRT.

Podsjećamo da je avenija Istiklal bila meta terorističkog napada i 2016. godine, kada je bombaš-samoubojica ubio četvero ljudi i ranio njih 39. Turska je vlada tada objavila da je napadač povezan sa skupinom Islamska država, ali ona nije preuzela odgovornost, ističe dpa, a prenosi Večernji list.

Komentari

komentar





You may also like