UK: Ministar prozvao Zakon o slobodi informacija “malignim”

Britanski ministar za poslovnu, energetsku i industrijsku strategiju, lord Martin Callanan, inzistirao je na tome da su zakoni o transparentnosti informacija “maligni” zakoni, tvrdeći da mijenjaju prirodu službene komunikacije te da vlada neće moć zaštititi svoju privatnost od javnih zahtjeva, prenosi Open Democracy.

Govoreći u Domu lordova prošlog tjedna rekao je da podržava ideju o naplati troška akterima koji traže informacija od vlade. “Ne mogu vidjeti kakve koristi itko može imati od otkrivanja administrativne komunikacije vlade. Smatram da će članovi vlade samo promijeniti svoje ponašanje i komunikaciju kada uzmu u obzir činjenicu da bi privatni razgovori mogli biti javno objavljeni u budućnosti”, rekao je Callanan kolegama zastupnicima. Ministar je ustvrdio da su takvi zakoni “maligni” i da se njima ništa ne postiže.

Govorio je u prilog vladinoj odluci da se zakoni o transparentnosti ne bi trebali primjenjivati ​​na novu agenciju za znanstveno istraživanje u svrhu obrane i vojne industrije (ARIA).

Komentari

komentar

You may also like