UK: Ruski ratni prioritet: preusmjeravanje jedinica za jačanje južne Ukrajine

Prioritet Rusije u proteklom tjednu vjerojatno je bio preusmjeravanje jedinica kako bi ojačala svoju kampanju u južnoj Ukrajini, objavila je u nedjelju britanska vojna obavještajna služba, prenosi Reuters.

Ukrajina i Rusija razmijenile su optužbe zbog brojnih incidenata granatiranja pogona Zaporižja u južnoj Ukrajini. Ruske trupe zauzele su nuklearnu elektranu početkom rata.

Snage samoproglašene Narodne Republike Doneck u Donbasu koje podržava Rusija nastavile su s pokušajima napada sjeverno od grada Donecka, prema obavještajnim podacima.

Osobito teške borbe bile su usmjerene na selo Pisky, u blizini zračne luke Doneck, objavilo je britansko ministarstvo obrane u svom dnevnom obavještajnom biltenu na Twitteru. Ukrajinsko vojno zapovjedništvo u subotu je također priopćilo da se “žestoke borbe” nastavljaju u Piskyju, istočnom selu nad kojim je Rusija ranije ustvrdila da ima punu kontrolu.





Britanska obavještajna služba tvrdi da ruski napad “vjerojatno” ima za cilj osigurati “autocestu M04”, glavni pristup Donecku sa zapada.

 

Komentari

komentar

You may also like