Ukrajina: 918 naseljenih područja oslobođeno od ruskih snaga

Ukrajina je kasno u petak priopćila da je 918 naseljenih područja oslobođeno od ruskih snaga, prenosi Anadolu Agency.

“Nastavljamo pružanje redovite i hitne medicinske pomoći, rad obrazovnih institucija – tamo gdje je to stvarno moguće”, rekao je predsjednik Volodimir Zelenski u video obraćanju.

Ponovio je da će komunalne službe i javni uredi uskoro proraditi na oslobođenim područjima te je istaknuo da su operacije razminiranja već u tijeku.

Nakon što je pohvalio uspjeh oružanih snaga na bojnom polju protiv ruskih snaga, Zelenski je naglasio da su ekonomske sankcije ključne za zaustavljanje tekućih ruskih napada.

“Sankcije Rusiji su vrlo značajne. Ekonomski bolne, ali još uvijek nedovoljne da ruski vojni stroj ostane bez sredstava za život. Potičemo međunaordnu zajednicu na jače, destruktivnije sanckije”, rekao je.

Najmanje 1.982 civila je ubijeno, a 2.651 ranjen u Ukrajini od početka rata krajem veljače, prema procjenama UN-a, pri čemu se strahuje da je stvarna brojka mnogo veća.





Više od 4,6 milijuna Ukrajinaca pobjeglo je u druge zemlje, a više od 7 milijuna interno raseljenih, objavila je agencija UN-a za izbjeglice.

Komentari

komentar





You may also like