Ukrajina poziva Gruziju da se pridruži međunarodnim sankcijama protiv Rusije

Predsjednik ukrajinskog parlamenta u subotu je pozvao gruzijsku vladu da se pridruži međunarodnim sankcijama protiv Rusije, izvještava Anadolu Agency.

“Zahvaljujem gruzijskom narodu na njihovoj potpori Ukrajini na međunarodnoj dceni i njihovom doprinosu borbi protiv Rusije”, rekao je Ruslan Stefanchuk na konferenciji za novinare u Kijevu, glavnom gradu Ukrajine, zajedno sa svojim gruzijskim kolegom Shalvom Papuashvilijem.

Ranije su Stefanchuk i Papuashvili posjetili gradove Buču, Irpin i Borodjanku iz kojih su se ruske snage povukle.

Ukrajina, Moldavija i Gruzija dijele slične ciljeve i nastavit će raditi na daljnjem jačanju prijateljskih veza, rekao je Stefanchuk.

Predsjednik gruzijskog parlamenta rekao je da Tbilisi i Kijev imaju prijateljske veze te je posjetio ukrajinski glavni grad kako bi pokazao solidarnost s narodom.

“Rusija mora prekinuti ovaj rat i poštivati ​​teritorijalni integritet Ukrajine u skladu s dogovorenim međunarodnim granicama”, rekao je Papuashvili.





Također je rekao da nije moguće riječima opisati bolne prizore koje su vidjeli u gradovima koje su posjetili u blizini Kijeva.

“Naši gradovi i nade također su bombardirani i uništeni. Dakle, mi, Gruzijci, jako dobro razumijemo vašu bol”, rekao je Papuashvili, misleći na ruske napade na gruzijske regije u prošlosti, prenosi Anadolu Agency.

Ruski rat protiv Ukrajine izazvao je međunarodne osude, a SAD, Velika Britanija i Europska unija, između ostalih, uvele su niz sankcija Moskvi.





Najmanje 1.982 civila je ubijeno, a 2.651 ranjen u Ukrajini od početka rata 24. veljače, prema procjenama UN-a, a vjeruje se da je stvarna brojka mnogo veća.

Više od 4,8 milijuna Ukrajinaca pobjeglo je u druge zemlje, a više je od 7 milijuna interno raseljenih, objavila je agencija UN-a za izbjeglice.

Komentari

komentar

You may also like