Ukrajina priznala da su njeni vojnici potisnuti na periferiju Sjevernodonjecka

Ukrajinske snage u istočnom gradu Sjeverodonecku potisnute su ruskim bombardiranjem i sada kontroliraju samo njegova predgrađa, rekao je u danas regionalni guverner za RBC.

Ukrajinske specijalne snage pokrenule su protuofenzivu prije nekoliko dana i raščistile gotovo polovicu grada, ali nije im imalo smisla ostati kada je Rusija počela intenzivno granatirati to područje i napadati ga iz zraka, rekao je Serhij Hajdaj.

“Naši sada ponovno kontroliraju samo predgrađa grada. Ali borbe se i dalje vode, naši brane Sjeverodoneck, ne može se reći da Rusi posve kontroliraju grad”, rekao je. Hajdaj je ranije naglasio da Ukrajina neće odustati od tog grada.

“Borbe se i dalje vode i nitko neće predati grad čak i ako se naša vojska bude morala povući na bolje utvrđene položaje. To ne znači da netko odustaje od grada – nitko neće odustati ni od čega. Ali je moguće da će se morati povući”, rekao je.

Dodao je da očekuju da će ruske snage pojačati bombardiranje grada i pokrenuti veliku ofenzivu. Taj grad je ukrajinsko administrativno središte regije Lugansk i jedan je od posljednjih džepova otpora u toj istočnoj regiji koju ruska vojska kontrolira skoro potpuno. Ruske snage usredotočile su svoje napade na istočnu regiju Donbas (koju čine Luganska i Donjecka regija). Na drugim područjima je ruska vojska u obrambenim položajima, posebice u regiji Herson i Zaporožje gdje je ukrajinska vojska posljednjih dana napadala.

Komentari

komentar





You may also like