Ukrajina prvi put priznala da je napala ruske baze na Krimu

Glavni zapovjednik ukrajinske vojske Valerij Zalužni u srijedu je prvi put priznao da su ukrajinske snage u kolovozu izvele raketne napade na ruske baze na Krimu i zaprijetio da će to nastaviti činiti, prenosi France Presse.

Ukrajina je “uspješno izvela raketne napade na neprijateljske vojne baze, točnije zračnu luku Saki”, napisao je u članku koji je objavila ukrajinska javna agencija Ukrinform. U tom je napadu poginula jedna osoba, a više je ozlijeđeno. Uništeno je streljivo za vojne zrakoplove.

Kijev nije do sada službeno priznao odgovornost za taj napad, niti za drugi čija je meta nekoliko dana poslije bilo skladište streljiva na sjeveru Krima. “Zadaća ukrajinskih oružanih snaga za 2023.” je nastaviti “premještati neprijateljstva” prema tom poluotoku, gdje Moskva ima “značajne postrojbe”, dodao je.

Zalužni je ponovno zatražio od zapada da pošalje Ukrajini još dalekometnog oružja. Ruski krstareći projektili imaju domet 2000 kilometara, a ukrajinske rakete ne veći od 100 kilometara, rekao je.

Komentari

komentar

You may also like