Ukrajina tvrdi da je oborila četiri krstareće rakete

Ukrajinska vojska navodi kako je oborila je četiri krstareće rakete i 10 jurišnih dronova tijekom ruskog zračnog napada tijekom noći. Zračne snage Ukrajine tvrde da su ruske snage lansirale 16 bespilotnih letjelica i šest krstarećih projektila tijekom napada, te da su druge dvije krstareće rakete pogodile civilni objekt u središnjoj Ukrajini tijekom prethodnog napada sinoć, prenosi Al Jazeera.

Predsjednik Zelenski pozdravio je ono što je opisao kao “rezultate” teških borbi u regiji Donjecka u istočnoj Ukrajini. “U regiji Donjeck vode se vrlo teške borbe”, rekao je Zelenski u svojoj dnevnoj video poruci, isporučenoj iz vlaka nakon posjeta područjima pogođenim probijanjem brane Kahovka. “Ali ima rezultata i ja sam zahvalan onima koji su te rezultate postigli. Bravo u Bahmutu. Korak po korak”, rekao je.

SAD će danas najaviti novi paket oružja za Ukrajinu vrijedan više od 2 milijarde dolara, piše Bloomberg. Sredstva u okviru Inicijative za sigurnosnu pomoć Ukrajini bit će velika za streljivo protuzračne obrane i pomoći će Ukrajini kupiti lansere raketa Hawk i dvije vrste naprednih raketa za protuzračne obrane Patriot, piše u izvješću.

Komentari

komentar

You may also like