Ukrajina tvrdi da je uništila bazu plaćenika Wagner i most kod Melitopolja

Ukrajina je u ponedjeljak objavila da je uništila bazu paravojne skupine Wagner, čije vojnike se optužuje da se bore na strani ruske vojske, te da je uništila most kod okupiranog grada Melitopolja, prenosi AFP.

Prema guverneru Luganske oblasti, na istoku Ukrajine, baza plaćenika grupacije Wagner u Popasni “uništena je preciznim pogotkom”. Napad se dogodio jučer objavio je na Telegramu Sergej Hajdaj.

Ukrajinske vlasti objavile su i da su proukrajinski saboteri digli u zrak željeznički most kod Melitopolja, u regiji Zaporožje. “Jedan željeznički most manje jugozapadno od Melitopolja znači da neće više biti vojnih vlakova s Krima”, objavio je na Telegramu gradonačelnik Melitopolja Ivan Fedorov.

Ukrajina je zadnjih tjedana napala nekoliko mostova, većinom u okupiranoj Hersonskoj oblasti u kojoj tvrdi da provodi protuofenzivu u sklopu koje su oslobođeni deseci sela i sada prijeti ruskim snagama koje su prešle Dnjepar.

U regiji Odese, na Crnom moru, u ponedjeljak je poginulo troje izletnika, a dvoje je ozlijeđeno dok su se kupali na plaži u Zatoki u eksploziji “nepoznate eksplozivne naprave”, objavile su regionalne vlasti. Tijekom jutra, u ruskom bombardiranju Harkova, drugog grada po veličini u zemlji, poginula je najmanje jedna osoba, a šestero je ozlijeđeno, prema mjesnoj policiji.

Komentari

komentar





You may also like